Today.ua

Найнебезпечніші додатки на Android, які крадуть гроші користувачів

Завантажуючи черговий додаток в GooglePlay, ви можете стати жертвою шахраїв, самі того не підозрюючи. Виявляється, деякі додатки на мобільному телефоні можуть красти гроші з рахунків абонентів. За словами експертів, таких додатків налічується мінімум шість, і називаються вони Joker. Тепер ви будете знати, що ні в якому разі не можна завантажувати на мобільний, щоб не попастися на гачок користувачів.

Joker або Fleeceware - це шкідливий бот, основною діяльністю якого є імітація кліків і перехоплення SMS для підписки на небажані платні послуги преміум-класу без відома користувачів. Експерти зазначають, що Joker не так просто виявити, але тільки за останній рік професіонали побачили його в більш 100 додатках, шість з яких є найнебезпечнішими:

Експерти рекомендують видалити перераховані вище додатки зі своїх пристроїв, щоб уникнути шахрайських дій. Завантажуючи їх через Google Play, користувачів автоматично підписують на платні сервіси без їх відома. Joker може взаємодіяти і з веб-сайтами і "грабувати" користувачів, одночасно перехоплюючи з їх телефону SMS-повідомлення і навіть список контактів.

Раніше повідомлялося, як технологія 5G впливає на організм людини , зокрема, на слух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ