Today.ua

Пенсіонери в Україні можуть залишитися без доступного мобільного зв'язку з нового року

C нового року оператори мобільного зв'язку в Україні підвищують вартість своїх послуг. Абоненти Київстар, Vodafone, lifecell і Укртелеком з січня 2021 року переглянуть умови популярних тарифних планів, про що повідомляється в прес-службах компаній.

Київстар переглядає умови деяких старих контрактних тарифів, які були запущені близько трьох років тому. Мобільний оператор обіцяє в обмін за велику ціну збільшити і обсяг послуг, що надаються, через що зростання вартості тарифів виглядає цілком обгрунтованим.

Мінімальна ціна послуг зв'язку Київстар буде починатися від 100 грн в місяць. Для багатьох абонентів ця сума є непідйомною. Йдеться про пенсіонерів і малозабезпечених людях. Люди просять мобільного оператора залишити доступним хоча б один тариф. Нехай в ньому не буде інтернет-трафіку, але залишаться безкоштовними дзвінки дітям, що забезпечить людям можливість залишатися на зв'язку, не сплачуючи при цьому космічні суми. Vodafone підвищує вартість нішевих архівних тарифів, вже недоступних для підключення. Так як споживання і навантаження на мережу збільшилися, то відповідно зростають витрати на підтримку інфраструктури та розширення ємності мережі, через що в компанії вирішили піти на підвищення тарифів.

Напередодні новорічних свят Vodafone розіслав смс-повідомлення з інформацією про підвищення тарифів 4G Smart XS, S і M з 28 грудня на 10 гривень. У lifecell повідомили про підвищення вартості послуг зв'язку для семи застарілих тарифних планів, частина з яких - акційні. Їх термін дії закінчується в кінці грудня. Кожному абоненту, для кого була змінена вартість тарифу, lifecell запропонував альтернативний тарифний план з нової лінійки за допомогою SMS-повідомлень. Якщо запропонований варіант не задовольнив абонента - до 28 лютого 2021 року в нього є можливість самостійно обрати будь-який відкритий для підключення тарифний план і безкоштовно на нього перейти.

Нагадаємо, в Україні з 2021 року можуть різко подорожчати послуги інтернет-провайдерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ