Today.ua

Економія електрики: прилади, які непомітно «крадуть» ресурси

Чекати зниження тарифів на електроенергію в нинішніх умовах не доводиться, але це не означає, що не можна заощадити на споживанні, при цьому не позбавляючи себе радощів цивілізації. Достатньо лише з'ясувати, які електроприлади щомиті «крадуть» у вас ресурси, за які вам доводиться переплачувати значні суми.

1. Вимикайте телевізор, комп'ютер, цифрову приставку і інші електроприлади з розетки, в сплячому режимі вони споживають близько 25 Вт/добу або 700 Вт на місяць кожен! Вельми переконливо, чи не так? А якщо врахувати, що в кожному будинку таких пристроїв маса, то витрати просто величезні.

2. Холодильник. Звичайно ж, вимикати його на ніч не потрібно, але ось пересунути так, щоб він стояв подалі від газової плити і духовки, потрібно обов'язково. Справа в тому, що чим вище температура повітря поблизу холодильника, тим активніше він працює і тим більше споживає електроенергії. 3. Кип'ятіть в електрочайнику рівно стільки води, скільки необхідно в даний момент. Нагрівання зайвої води виливається в зайві витрати.

4. Пральну машину запускайте тільки після того, як весь бак заповнений брудним одягом. Прання по 1-2 одежині обходиться дуже дорого.

Нагадаємо, раніше в Україні розвінчали фейк про плановане подорожчання електрики. Подробиці розповіли в Міненерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ