Today.ua

Кабмін затвердив план з впровадження технологій 5G: коли в Україні з'явиться швидкісний інтернет

Сучасний надшвидкісний інтернет стандарту 5G дуже скоро запрацює по всій Україні. Кабінет міністрів вже затвердив плани по впровадженню технологій, які підвищать якість мобільного зв'язку та нададуть надшвидкісний доступ у всесвітню павутину.

Згідно з постановою Кабміну, починаючи з поточного року і по 2022-ий рік в Україні будуть впроваджуватися європейські підходи до забезпечення громадян країни більш високим рівнем якості послуг телефонії, смс та мобільного доступу в Мережу.

Після впровадження на території України європейських стандартів ETSI, з'явиться можливість облаштування технологій UMTS/LTE і 5G. У постанові Кабінету міністрів планується до кінця майбутнього року впровадити європейські стандарти і технології, а до кінця 2022 року в країні має запрацювати стандарт 5G для більшості споживачів. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів подробиці прийнятого плану: «Мова йде про імплементацію європейських підходів якості мобільного зв'язку та електронних комунікаційних послуг. Частиною цього плану стануть положення, які дозволять в подальшому впроваджувати в Україні технологію 5G».

Відзначимо, що 5G є новим поколінням мобільного зв'язку, яке створюється на базі вже наявних стандартів 4G і новітніх технологій телекомунікацій 5G / IMT-2020.

Нагадаємо, що ще в квітні поточного року стільниковий оператор Vodafone запустив першу 5G мережу в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ