Today.ua

Як поліпшити роботу опалювальних радіаторів: способи збереження тепла в будинку

Батареї централізованого опалення можуть віддавати набагато більше тепла, якщо використовувати кілька хитрощів. Про способи збільшення ККД радіаторів системи опалення розповіли фахівці.

1. Перш за все доведеться вибирати між красою і теплом. Якщо некрасиві батареї ховаються за щільними шторами, то вони будуть гріти хіба що стіни і самі штори, в приміщення тепло не потрапить, а значить, ви будете мерзнути. Те ж саме стосується і спеціально обладнаних ніш, в які «запаковують» радіатори. Приберіть фіранки і відкрийте нішу, тоді тепле повітря буде обігрівати приміщення.

2. Технічний момент: щоб радіатор віддавав максимум корисного тепла, його слід встановлювати на відстані не менше 5 см від підлоги і від стіни. Спроби прикріпити його ближче до стіни ведуть до втрати тепла. 3. Оклейте стіну за радіатором звичайної фольгою або встановіть фольгований відображаючий екран. Це дозволить створити бар'єр між стіною і батареєю, а потоки тепла будуть направлятися в приміщення. Помічено, що після установки відбиває екрана температура повітря в будинку підвищується на два - три градуси.

4. Вимийте радіатор щіткою з милом. Коефіцієнт корисної дії батарей центрального опалення знижується на 10 відсотків, якщо вони покриті пилом і брудом.

Дізнайтеся також, які електроприлади непомітно «крадуть» електрику. Усунувши ці недоліки, ви будете платити за електроенергію набагато менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ