Today.ua

Київстар розширює 4G-мережу і до кінця року запровадить нову технологію VoLTE

Абонентів Київстар чекає приємний сюрприз, компанія активно розширює можливості 4G-мереж, впроваджуючи технологію VoLTE (voice-over-LTE). Повномасштабний запуск намічений на кінець 2020 года!

Технологія VoLTE дозволить користувачам стільникового оператора здійснювати дзвінки на основі мобільного інтернету. Вже до кінця грудня 2020 абоненти Київстар зможуть самі випробувати можливості VoLTE (voice-over-LTE).

У компанії розповіли, що для 4G-покриття всієї території України знадобилося встановити близько 13 тисяч вишок мобільного зв'язку. На це у Київстар пішло три роки наполегливої роботи. В результаті, близько 85 відсотків абонентів Київстар отримають доступ до 4G-мереж, зможуть здійснювати дзвінки через технологію VoLTE.

В операторі мобільного зв'язку заявляють, що їм вдалося багато в чому перевершити навіть загальноєвропейський показник по забезпеченню користувачів до 4G-зв'язку. До Нового року абоненти Київстар зможуть самі випробувати підвищену якість телефонного зв'язку VoLTE. Завдяки цій технології жителі будь-яких міст і сіл країни забудуть про низьку якість мобільного голосового зв'язку. Про це розповів президент компанії Київстар Олександр Комаров.

4G-технології також дозволять отримати якісний і високошвидкісний доступ в інтернет. Телефонні дзвінки в мережі VoLTE зможуть здійснювати тільки ті абоненти, у яких смартфони підтримують цю функцію.

Нагадаємо, раніше в Київстар заявили про припинення дії популярної послуги. Замість неї абоненти можуть підключитися до альтернативного сервісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ