Today.ua

Отримати посилку на Укрпошті можна по е-документам в додатку «Дія»

У відділеннях Укрпошти тепер при отриманні посилок і рекомендованих листів можна пред'являти е-документи в додатку «Дія». Обов'язково оновіть додаток до версії 2.0. Але це ще не всі нововведення в роботі Укрпошти.

У Міністерстві цифровий трансформації України повідомили про оновлення роботи Укрпошти. Так, при отриманні посилок клієнти можуть замість паперових версій документів пред'являти відкриті в додатку «Дія 2.0.» на смартфоні ID-карту або закордонний біометричний паспорт в електронному вигляді.

Е-документи дають можливість отримати в будь-якому відділенні Укрпошти листи, бандеролі, поштові картки, література для сліпих, як внутрішні, так і міжнародні, а також можливе отримання міжнародних страхових відправлень без митних нарахувань і післяплати. Під час здійснення даної послуги клієнт повинен надати оператору у відкритій програмі «Дія 2.0.» на смартфоні е-документ, співробітник Укрпошти сканує штрих-код на зворотному боці паспорта. Отримані дані програма передасть в систему Укрпошти, після перевірки оператор видасть посилку або бандероль одержувачу. Нова послуга, як стверджують експерти, дозволить прискорити роботу операторів Укрпошти, що мінімізує можливості утворення довгих черг у відділеннях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільший український перевізник Нова Пошта підготував приємний сюрприз для своїх клієнтів, у яких на смартфоні встановлено додаток «Дія 2.0.» отримують і відправляють посилки в лічені секунди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ