Today.ua

П'ять заборонених дій зі смартфоном на зарядці: експерти перерахували головні заборони

Якщо ваш гаджет розрядився, то краще залишити його в спокої. При цьому, деякі дії під час підключення смартфона до зарядці можуть таїти в собі небезпеку. Так що ж заборонено робити з телефоном, коли він заряджається?

Коли смартфон підключений до зарядного пристрою, температура його поверхні становить приблизно 23 градуси. Якщо ж ви почнете використовувати гаджет, здійснювати дзвінки, заходити в Інтернет та ін., то він дуже швидко нагрівається. Всього за 30 хвилин температура збільшується на 10 і більше градусів. Перегрівання пристрою веде до того, що воно дуже швидко виходить з ладу. Так що, якщо не хочете купувати в найближчому майбутньому новий телефон, постарайтеся не робити з ним нічого з нижче перерахованого, поки акумулятор заряджається.

1. Поки ваш телефон на зарядці, не варто приймати і здійснювати дзвінки. У разі крайньої необхідності вимкніть гаджет від мережі, а по завершенню розмови знову підключіть. 2. Під час зарядки акумулятора можна гортати стрічку в соцмережах або новинні сайти. Додаткове навантаження веде до перегріву пристрою.

3. Дивитися фото- і відеофайли також заборонено. Перегрів смартфона в лічені хвилини почне зашкалювати. Це дуже швидко зіпсує гаджет.

4. Експерти рекомендують класти телефон під час зарядки на поверхню столу екраном вниз. Зіткнення з холодним предметом буде додатково охолоджувати гаджет і він прослужить довше.

5. Крім того, для продовження терміну служби акумулятора фахівці рекомендують заряджати його по кілька разів на день, але не чекати 100% рівня заряду.

Нагадаємо, раніше фурор на ринку справив новий смартфон Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Чому чергова модель стала справжньою сенсацією?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ