Today.ua

Робоче місце майбутнього показали в Facebook: віддалені працівники стануть аватарами

Любителі фільму «Аватар» можуть радіти, в майбутньому реальне життя піде саме за планом режисерів даної кінострічки. У компанії Facebook розробили новий відеоконцепт, в якому показали, як виглядатиме робоче місце віддаленого працівника. Кадри справді вражають ...

У корпорації Facebook робоче місце віддаленого працівника бачать як динамічний віртуальний простір, людина буде постійно перебувати на зв'язку в соціальних мережах. Гаджети нового покоління, вважають в компанії, дозволять створити робоче середовище, в якій буде налаштована справжня віртуальна реальність, створена за допомогою екранів, дощок та інших інструментів для візуалізації. Робочі наради будуть проходити таким чином, що у кожного співробітника буде формуватися відчуття, ніби він розмовляє з колегами в реальному офісі. «У віртуальній робочому середовищі колеги зможуть спілкуватися за допомогою своїх аватарів: вони будуть точно передавати вирази обличчя. Всі ці технологічні напрямки розвивають в самій компанії: Workplace, Portal, Oculus для бізнесу, Codec Avatars і інші», - пояснили в Facebook.

Крім клавіатури і миші людина зможе виконувати свою роботу за допомогою жестів, в цьому їй допоможуть віртуальні екрани.

Нагадаємо, раніше в світі вибухнув скандал. Звинувачення полетіли на адресу Facebook, який звинуватили в шпигунстві за користувачами Instagram через камеру смартфона. Наскільки відповідає реальності ця інформація, і чому корпорація Facebook регулярно потрапляє в неприємні ситуації?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ