Today.ua

Гугл карти допоможуть людям, які побоюються коронавіруса, знайти найменш небезпечне місце

Компанія Гугл розширила можливості своїх карт. Тепер вони міститимуть інформацію про людські скупчення в тих чи інших місцях. Така функція існувала ще з 2016 року, проте тоді вона мало була затребувана. Тепер же, в зв'язку з пандемією коронавірусу, у людей постійно з'являється потреба в тому, щоб дізнатися про завантаженість тих чи інших місць.

Тепер Гугл буде ширше надавати таку інформацію на своїх картах, оновлюючи її в режимі реального часу. Можна буде дізнатися не тільки кількість людей, які перебувають на даний момент у фірмах чи компаніях, але також і зорієнтуватися з кількістю людей у місцях відпочинку - на пляжах і в парках.

Це дозволить визначитися, куди можна відправитися відпочивати, а куди, якщо не хочеш підхопити інфекцію, краще не ходити. Виходячи із запитів користувачів, Гугл подбав про те, щоб вже з жовтня цього року підвищити інформативність своїх карт. Тепер на них буде моніториться уп'ятеро більше місць скупчення людей, ніж було до цього.

Крім цього, в картах Гугл також відтепер буде міститися інформація про те, які заходи вживаються в кожному з позначених місць для запобігання поширенню COVID-19. Там також міститиметься інформація, які запобіжні заходи будуть вимагатися від відвідувача.

Такі нові можливості будуть доступні в Гугл-картах для смартфонів на Android і iOS, а також в онлайн-версії програми.

Нагадаємо, в Україні знову встановлений черговий антирекорд із захворюваності на коронавірус. За минулу добу виявлено 6 410 хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ