Today.ua

“Київстар“ пояснив, чим викликане чергове підвищення тарифів

Компанія "Київстар", поряд з іншими мобільними операторами, що діють в Україні, збільшує тарифи на свої послуги. При цьому оператор обіцяє в обмін на більшу ціну збільшити й обсяг своїх послуг.

Як пояснили у прес-службі компанії "Київстар", зростання цін викликане об'єктивними причинами, які від них не залежать.

Що зумовило зростання цін на послуги "Київстар"

  1. Велике значення для вартості послуг мобільного оператора має курс долара в Україні. Адже вітчизняного обладнання для забезпечення мобільного зв'язку не виробляють. Тому і "Київстар", й інші оператори змушені купувати імпортне обладнання і, природно, не за гривні.
  2. Мережі потребують не тільки відновлення зношеного обладнання, але й модернізації, підвищення якості зв'язку, а також розширення. Це також - витрати.
  3. Співробітники компанії теж не можуть вічно отримувати одну і ту ж платню. В Україні, хоч і повільно, та все ж зростає середній рівень зарплати, і "Київстар" також підвищує зарплату своєму персоналу.

Тому підвищувати вартість своїх послуг компанія просто змушена. Однак це не буде механічним зростанням оплати. В оновлену ціну буде входити й більший обсяг послуг, обіцяють у "Київстар".

Як зміниться вартість і обсяг послуг

З 1 січня найбільш зросте тариф "Безліміт". Замість теперішніх 95 гривень за нього доведеться платити 175. Однак у пакет послуг, крім безлімітного інтернету, будуть входити також 200 хвилин дзвінків по Україні і 200 СМС (обидві ці норми збільшені вдвічі порівняно з попередньою версією).

Будуть платити за новими тарифами і контрактники

Близько півтора відсотка клієнтів компанії "Київстар" обслуговуються за контрактами понад три роки. За цей час оператор жодного разу не змінював нічого в умовах цих контрактів. Тому зараз на них також чекають зміни.

Всі існуючі понад три роки тарифні плани для контрактників будуть ліквідовані, і компанія запропонує їм обрати собі нові. Якщо вони цього не зроблять самі, то оператор це зробить за них - на свій розсуд.

"Ми пропонуємо їм самостійно обрати тариф з більшим обсягом послуг і навіть пропонуємо 100% знижки на першу абонплату в деяких тарифах. Мінімальна ціна контрактних тарифів починається зі 100 гривень", - заявили в компанії "Київстар".

Нагадаємо, клієнти "Київстар" скаржаться, що оператор необґрунтовано списує з них гроші за інтернет-трафік. Оплату за тарифний план вчасно не зараховують, а замість цього рахують абоненту заборгованість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ