Today.ua

Telegram може зникнути з App Store: в США вимагають видалити популярний месенджер

Популярний месенджер Telegram може зникнути з магазину додатків App Store. Маловідома американська некомерційна організація Coalition for a Safer Web подала відповідний позов до Окружного суду США Північної Каліфорнії до корпорації Apple через те, що інформація в Telegram є ненависницького змісту і порушує умови Apple з обслуговування магазину додатків компанії.

У компанії позивача переконані, що Telegram потрібно видалити з магазину компанії, так як його керівництво не змогло припинити поширення повідомлень екстремістського характеру під час заворушень в США 6 січня в штаті Капітолія.

Також відомо, що Coalition for a Safer Web проситиме суд видалити Telegram з магазину Google Play. Це не перший випадок, коли репутація месенджера опиняється під загрозою. Коли соціальні мережі розгорнули справжні цифрові репресії проти президента Трампа і його прихильників, блокуючи аккаунти, тоді в усьому звинувачували Telegram.

Раніше повідомлялося, що найпопулярнішим за кількістю скачувань у світі є месенджер Signal. Telegram знаходиться на другому місці. У перший тиждень січня активна користувацька база Telegram перевищила 500 мільйонів осіб в місяць. Месенджер WhatsApp у свою чергу визнаний найнебезпечнішим чат-додатком після того, як на початку січня компанія оновила умови користування і політику конфіденційності, зобов'язавши користувачів передавати особисті дані компанії Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ