Today.ua

В Україні спростили процедуру отримання субсидій на оплату комуналки

З нового року українцям спростили процедуру отримання субсидій. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів громадянам, як можна в короткі терміни оформити субсидію на комуналку. Згідно із заявою глави уряду, подати заявку на нарахування субсидії можна в режимі онлайн, навіть не виходячи з дому.

Заповнити документи на субсидію можна на порталі Міністерства соціальної політики, або через латформу "Дiя". Як і раніше, з цим питанням можна звернутися до посадової особи територіальної громади, ЦНАП або органу соціального захисту населення в містах обласного значення. Після оформлення заявки, необхідно заповнити заяву та декларацію. Після цього повний пакет документів відправляється в орган соціального захисту населення поштою.

Денис Шмигаль наголосив, що держпослуги повинні стати максимально доступними для кожного українця. За його словами, отримати державну допомогу стало значно простіше, особливо це стосується осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю у зв'язку з карантином.

За новими правилами нарахування субсидій у 2021 році, право на соціальну допомогу від держави також мають ті українці, і їх родичі, які працюють за кордоном. Отримати субсидію на оплату комуналки можна і в тому випадку, якщо в родині хтось доглядає за обличчям з інвалідністю. Безробітним з 2021 року також належить право на субсидію, якщо вони стоять на обліку в центрі зайнятості.

Право на отримання субсидії мають і сім'ї, в яких оплата за комуналку вище певного урядом показника для обов'язкового платежу. Громадянам, які вже отримують субсидію, не потрібно подавати заявку, так як для них в новому році нічого не зміниться.

Раніше в Мінсоцполітики розповіли, який державний орган з нового року відповідає за нарахування субсидій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ