Today.ua

Viber запустив нову корисну функцію для українців

Популярний в Україні месенджер Viber запустив нову функцію для користувачів - "Платежі в чат-ботах", яка першою в світі стане доступною для українців. Відбудеться це вже в 2020 році. У Росії та інших регіонах нововведення запрацює в 2021 році.

Viber перестане бути платформою тільки для спілкування, і користувачі зможуть використовувати додаток для покупки товарів і послуг, здійснюючи платежі через Google Pay або іншу доступну на смартфоні платіжну систему.

У прес-службі компанії розповіли, що нова функція дозволить купувати товари і послуги безпосередньо у продавців в їх авторизованих чат-ботах в Viber. Все, що необхідно зробити користувачеві, так це додати свою кредитну або дебетову карту в обліковий запис Google Pay або іншу систему мобільних платежів. Після цього опція оплати стане доступна у всіх чат-ботах на базі програмного інтерфейсу Viber. Продавцям, які захочуть поширювати свої товари через  Viber необхідно буде підключитися до постачальника послуг, який підтримує необхідний вид платежів, створити чат-бота і дозволити приймати платежі.

Нова функція Viber стане популярною, тому що в Україні це найпопулярніший месенджер, до якого українці звикли, і його інструменти для громадян зрозумілі і доступні.

Раніше повідомлялося, про які корисні можливості Viber для роботи і спілкування потрібно знати всім користувачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ