Today.ua

Xiaomi потрапила в “чорний список“ китайських компаній у США

CША вніс до "чорного списку" дев'ять китайських компаній, серед яких всесвітньо відомий виробник смартфонів Xiaomi. Санкції введені проти підприємств, які начебто працюють на військову промисловість Китаю.

Ряд компаній потрапили під дію нового заборони на інвестування в США, який змусить американських інвесторів до 11 листопада 2021 року позбутися своїх часток в фірмах, внесених до "чорного списку".

Міністерство оборони США позиціонує Xiaomi як "китайську комуністичну військову організацію", що може змусити американські компанії та інших американських інвесторів відмовитися від інвестування в Xiaomi.

В "чорний список" також потрапила компанія Huawei і авіабудівна компанія Comac.

У відповідь на санкції Xiaomi підтвердила, що "вона не належить, не контролюється і не пов'язана з китайськими збройними силами, і не є китайською комуністичною військовою компанією". Найближчим часом будуть вжиті всі необхідні заходи для захисту інтересів компанії та її акціонерів.

За даними IDC, компанія Xiaomi є третім за величиною виробником смартфонів у світі, станом на третій квартал минулого року, випереджаючи Apple і відстаючи від Samsung і Huawei.

Нагадаємо, компанія Xiaomi випустила на ринок нову смарт-розетку MIJIA Smart Wall Socket.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ